20.10.2009.

BIH SA PORTUGALOM !!

Bosna i Hercegovine u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi će igrati sa reprezentacijom Portugala, odlučeno je današnjim žrijebanjem u Cirihu.
Konačno je poznat protivnik fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi. Zmajevi će preko Portugala tražiti put do Afrike.

Voljom žrijeba, prva utakmica između naše selekcije i Portugalaca biće odigrana 14. novembra u Portugalu, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici. Ovo je dobra stvar za izabranike selektora Miroslava Blaževića, jer će prvu utakmicu igrati u gostima, dok će odlučujući susret igrati pred svojim navijačima.

Na danas održanom žrijebanju za baraž u Cirihu kao prvi par je izvučen Republika Irska - Francuska i bez obzira na Ćirine izjave u medijima kako priželjkuje Francuze, treba biti zadovoljan jer smo izbjegli Riberya, Henrya, Benzemu i društvo. Potom je izvučen par Portugal - BiH, a u trećem paru snage će odmjeriti Grčka i Ukrajina, dok posljednji par čine Rusija i Slovenija.

SLJEDEĆA UTAKMICA:

SELEKCIJA:
-GOLMANI:


-ODBRANA:


-VEZA:
-NAPAD:
BIH - EP 2012 - TABELA !

BH DRESOVI !!


BELGIJA 2-4 BIH
DANSKA 0-2 BIH
NORVEŠKA 1-2 BIH
BIH 7-0 ESTONIJA
FRANCUSKA 1-1 BIH
BIH 1-1 ŠPANIJA
ŠPANIJA 1-1 BIH
BIH 3-2 TURSKA
BIH 2-1 BELGIJA
ARMENIJA 0-2 BIH
BIH 1-1 TURSKAbhrepka.ba JE POSJETILO
33952

SELEKTOR : POMOĆNICI : DOKTOR : FIZIOTERAPEUTI : OVO JE BOSNA :