13.11.2009.

SUTRA SE PIŠE HISTORIJA BIH FUDBALA !!
Konačno je došao i taj dan. Sutra u 21.30 sati počinje prvi duel baraža, čiji će pobjednik igrati na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Jedino je pitanje Portugal ili BiH?

Nakon priprema u Novom Vinodolskom, naša reprezentacija je spremna za iskušenje koje nosi prvi meč doigravanja. Selektor Miroslav Blažević ima još uvijek jednu dilemu - koga izabrati za golmana. Smatramo da će to biti Kenan Hasagić. Odradio je dva treninga bez bolova u preponama prilikom ispucavanja lopte.

- Djece mi moje, ne znam ko će braniti. Hasagić je, to sam već milion puta ponovio, prvi izbor. U to ne treba niko da sumnja. Ali, samo spremni Hasagić. Moram biti siguran da se neće ponoviti Istanbul, kada je u drugom poluvremenu morao izaći.

Tako nešto sada ne smijem riskirati. To bi moglo biti kobno, pogotovo ako nam rezultat bude išao naruku. Takve stvari destabiliziraju ekipu na terenu. Zato, ako budem sasvim siguran da će Hasagić izdržati meč bez problema, branit će
- rekao nam je Blažević.

Ostala desetorica se znaju. Na teren će Jahić, Nadarević i Spahić u zadnjoj liniji, Ibričić i Salihović kao bekovi, Muratović, Rahimić i Misimović u vezi te Ibišević i Džeko naprijed. Od njih deset, žuti karton imaju Jahić, Nadarević, Spahić, Muratović, Rahimić i Misimović.

- Ako ćemo pobijediti, neka svi dobiju karton. Ovo je takva utakmica da uzmaka ne smije biti. Koga vidim da se čuva, gotov je. Mrtav za mene. Moramo se boriti do zadnje kapi krvi. Ovo je šansa generacije i znam da će svi dati više nego što realno mogu da ostvare dobar rezultat - dodao je Ćiro.

Blažević nije otkrio kojom će taktikom početi utakmicu, ali znajući kakve igrače ima u ekipi, to neće biti bunker. Prije nekoliko dana se hvatao za glavu kada je čitao gdje sve igraju portugalski reprezentativci i kakve su im karakteristike.
Nisu nepobjedivi
- Kada vidiš njihovu listu igrača i gdje igraju, moraš se prepasti. To je sama krema evropskog i svjetskog nogometa. Ali, nisu nepobjedivi. To nam mora biti jasno. Favoriti jesu. Jaki jesu. Ali, dovde nismo došli da se sada uplašimo.

Ova reprezentacija se nikoga ne boji. Protivnika uvažavamo i respektujemo jer je riječ o velikoj nogometnoj naciji, ali ništa više neće dobiti - zaključio je Blažević.


Blažević je previše iskusan da ne bi znao kako će nam najveća opasnost zaprijetiti od prvog zvižduka engleskog sudije Martina Etkinsona.

- Otvaranje je ključ. Ako ih tada uspijemo ukrotiti i sačuvati gol, u velikoj smo prednosti. Pokušat ćemo im uzvratiti istom mjerom i napasti ih kad god budemo mogli.

To je jedino ispravno rješenje. Od sjedenja ispred našeg gola nećemo dobiti ništa, a sa arsenalom koji imamo u napadu siguran sam da se oni nas veoma plaše - tvrdi Ćiro.

SLJEDEĆA UTAKMICA:

SELEKCIJA:
-GOLMANI:


-ODBRANA:


-VEZA:
-NAPAD:
BIH - EP 2012 - TABELA !

BH DRESOVI !!


BELGIJA 2-4 BIH
DANSKA 0-2 BIH
NORVEŠKA 1-2 BIH
BIH 7-0 ESTONIJA
FRANCUSKA 1-1 BIH
BIH 1-1 ŠPANIJA
ŠPANIJA 1-1 BIH
BIH 3-2 TURSKA
BIH 2-1 BELGIJA
ARMENIJA 0-2 BIH
BIH 1-1 TURSKAbhrepka.ba JE POSJETILO
33952

SELEKTOR : POMOĆNICI : DOKTOR : FIZIOTERAPEUTI : OVO JE BOSNA :