BIH SA PORTUGALOM !!

[IMG]http://i34.tinypic.com/2vxm9fc.jpg[/IMG]

Bosna i Hercegovine u baražu za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi će igrati sa reprezentacijom Portugala, odlučeno je današnjim žrijebanjem u Cirihu.
Konačno je poznat protivnik fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi. Zmajevi će preko Portugala tražiti put do Afrike.

Voljom žrijeba, prva utakmica između naše selekcije i Portugalaca biće odigrana 14. novembra u Portugalu, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici. Ovo je dobra stvar za izabranike selektora Miroslava Blaževića, jer će prvu utakmicu igrati u gostima, dok će odlučujući susret igrati pred svojim navijačima.

Na danas održanom žrijebanju za baraž u Cirihu kao prvi par je izvučen Republika Irska – Francuska i bez obzira na Ćirine izjave u medijima kako priželjkuje Francuze, treba biti zadovoljan jer smo izbjegli Riberya, Henrya, Benzemu i društvo. Potom je izvučen par Portugal – BiH, a u trećem paru snage će odmjeriti Grčka i Ukrajina, dok posljednji par čine Rusija i Slovenija.

Komentariši